Široké nudle s vařeným chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 20 g Petržel - nať
  • 300 g Nudle široké
  • 20 g Bazalka
  • 2 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Chřest zelený
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 163.7 mg
  • Vláknina 1619.5 mg
  • Vitamín A 1619.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zeleného chřestu oloupeme spodní část a vložíme chřest do osolené vody. Vaříme na skus 10 minut. Pak chřestové výhonky pokrájíme na kousky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej a výhonky na něj vložíme a prohřejeme je. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku a bazalku. Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Nakrájíme je na kostičky a přidáme do pánve. Směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Podle návodu na obalu uvaříme ve vroucí osolené vodě široké nudle. Uvařené nudle promícháme s chřestovou směsí. Před podáváním ještě posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu