Thajská dušená zelenina

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Brokolice
  • 40 g Cukr třtinový
  • 120 g Květák
  • 100 g Mrkev kořen
  • 40 g Sezam - semena
  • 10 g Sůl
  • 120 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 g Okurka salátová
  • 120 g Pekingské zelí
  • 0.18 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Chilli paprička sušená
  • 5 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • 5 dl Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 2457 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1093.6 mg
  • Vláknina 32212.5 mg
  • Vitamín A 32212.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou smíchanou s octem, cukrem a solí a necháme 1 minutu přejít varem. V hmoždíři utřeme chilli papričky, nakrájený česnek a cibuli do pasty, sterilovanou kukuřici scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a 3 minuty opečeme utřenou pastu, přidáme zeleninu i s vodou, ve které se vařila a okapanou kukuřici. Necháme 3 minuty podusit na mírném ohni, podáváme posypané sezamovými semínky.

Komentáře k receptu