Koláč plněný pórkem
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 500 g Pórek
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 g Šunka dušená
- 150 g Mouka polohrubá
- 100 g Tvaroh měkký
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 36 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 317.3 mg
- Draslík 398.8 mg
- Vláknina 7368 mg
- Vitamín A 7368 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvarohové těsto na zeleninový koláč [54394]:
-
2
Do misky vložíme tvaroh a smícháme ho s vejcem a s olejem. Do mouky vsypeme prášek a přidáme sůl. Moučnou směs přidáme k rozmíchanému tvarohu a vařečkou a podle potřeby i rukama rozmícháme v hladké těsto. Hotové těsto zabalíme a vložíme na 30 minut odpočinout do chladničky. Pak z něj vyválíme plát a vložíme do formy.
-
3
Připravíme si pórkovou náplň. V pánvi na rozehřátém másle dusíme na kolečka nakrájený pórek. Vlijeme víno a podusíme doměkka. K podušenému pórku vmícháme na kostičky nakrájenou šunku. Pórkovo-šunkovou směs rozprostřeme na koláč.
-
4
V misce si smícháme 200 ml smetany ke šlehání, vejce, nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Smetanovou směsí zalijeme koláč. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý.