Salát s fazolek s osmaženou cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 300 g Rajčata
  • 10 g Petržel - nať
  • 800 g Fazolové lusky zelené
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 2.2 mg
  • Draslík 467.6 mg
  • Vláknina 9168.2 mg
  • Vitamín A 9168.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a na půlky nakrájené fazolky dáme do vroucí s 1/2 lžičkou osolené vody. Povaříme je 15 minut doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom fazolky dáme do misky, pokapeme octem, dochutíme pepřem a důkladně promícháme.

  • 2

    Cibuli, česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké kolečka. Osmahneme je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Před dokončením smažení přidáme na tenké kolečka nakrájený česnek, párkrát zamícháme a stáhneme ze sporáku. Cibuli s česnekem přidáme k fazolkám, promícháme, necháme 30 minut odležet.

  • 3

    Před podáváním salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželovou natí na čtvrtky nakrájenými rajčaty. Rajčata posypeme špetkou solí, pokapeme jogurtem a podáváme.

Komentáře k receptu