Podušené červené zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 125 ml Víno červené
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 ks Zelí hlávkové červené
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 493.6 mg
  • Vláknina 10136.8 mg
  • Vitamín A 10136.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávku zelí omyjeme a oddělíme z ní vnější listy. Rozpůlíme ji. Odkrojíme z ní košťál. Půlky zelí nakrájíme a nakrouháme na nudličky. Jablka omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Oddělíme z nich jádřince. Oloupeme je a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Ve větším kastrolu si rozehřejeme sádlo. Přidáme na něj pokrájená jablka, zasypeme cukrem, promícháme a necháme zkaramelizovat. Vložíme zelí a dusíme ho. Do cibule zapíchneme bobkový list a hřebíčky. Vložíme k ní zelí. Osolíme a zakápneme octem. Zalijeme vínem a vodou. Ztlumíme teplotu, promícháme a dusíme 40 minut. Zelí se ovšem nesmí rozvařit. Hotové podáváme.

Komentáře k receptu