Podušené červené zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 13 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 493.6 mg
- Vláknina 10136.8 mg
- Vitamín A 10136.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávku zelí omyjeme a oddělíme z ní vnější listy. Rozpůlíme ji. Odkrojíme z ní košťál. Půlky zelí nakrájíme a nakrouháme na nudličky. Jablka omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Oddělíme z nich jádřince. Oloupeme je a nakrájíme nadrobno.
-
2
Ve větším kastrolu si rozehřejeme sádlo. Přidáme na něj pokrájená jablka, zasypeme cukrem, promícháme a necháme zkaramelizovat. Vložíme zelí a dusíme ho. Do cibule zapíchneme bobkový list a hřebíčky. Vložíme k ní zelí. Osolíme a zakápneme octem. Zalijeme vínem a vodou. Ztlumíme teplotu, promícháme a dusíme 40 minut. Zelí se ovšem nesmí rozvařit. Hotové podáváme.