Hrušky z brambor smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1423 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 132 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 578.2 mg
- Draslík 1139.1 mg
- Vláknina 13250.5 mg
- Vitamín A 13250.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 9.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a oškrábeme brambory. Uvaříme brambory doměkka, vodu z nich slijeme a vařené brambory nastrouháme nebo prolisujeme sítem. Postupně do nich zamícháme máslo. Přidáváme (po 1 ks) 4 vaječné žloutky a 1 celé vejce. Vzniklou směs osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Hmotu nabíráme lžící a v pomoučněných rukou vytváříme hrušky. Zapichujeme do nich kousky špaget jako stopky.
-
2
V misce si rozšleháme 2 vejce a do další misky vložíme strouhanku a mandlové lupínky.
-
3
Obalíme hrušky opatrně ve vejcích, a potom ve strouhance s mandlovými lupínky.
-
4
Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej na 180°C a hrušky 8 minut smažíme dozlatova. Vyndáme a necháme na utěrce okapat. Servírujeme.