Bramborová hnízda smažená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 90 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1032.5 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 8.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a oškrábeme brambory. Pokrájíme je na tenčí dlouhé hranolky. Nakrájené hranolky vložíme do síta a pod studenou vodou je proplachujeme tak dlouho, dokud z nich neteče úplně čistá voda a už se z nich nevyplavuje škrob. Opatrně je osušíme. Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej. Drátěnou naběračku vyložíme vrstvou nakrájených hranolků a druhou drátěnou naběračku položíme na vrstvu hranolků, abychom vytvořili tvar hnízda. Ponoříme naběračky do rozpáleného oleje a smažíme bramborové hranolky 10 minut dozlatova. Pak hranolky vyndáme, osolíme a vložíme do trouby předehřáté na 100°C, dokud neusmažíme i ostatní hranolky.