Marinovaný hovězího pupek s feta sýrem a salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Sýr Feta
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.09 kávová lžička Olej chilli
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí pupek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Divoké koření celé
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Husí sádlo
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 118.8 mg
  • Draslík 209 mg
  • Vláknina 2837 mg
  • Vitamín A 2837 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme snítku rozmarýnu, tymiánu, šalvěje a petržele, z bylinek otrháme jen lístky. Velmi drobně je pokrájíme, v misce smícháme s čerstvě pomletým divokým kořením, pepřem, solí a husím sádlem. Špalíček vyzrálého hovězího pupku zbavíme blan, omyjeme, osušíme a celý potřeme připravenou bylinkovou směsí. Maso vložíme do misky, zakryjeme a necháme marinovat v chladničce do druhého dne.

  • 2

    Připravíme salsu ze zralých rajčat: 3 - 4 velká rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a zbavíme semínek. Pokrájíme je na malé kostičky, které vložíme do mísy. Omyjeme čerstvý koriandr s bazalkou, lístky posekáme nadrobno a přidáme k rajčatům. Chilli papričku opláchneme, rozkrojíme, zbavíme semínek a krájíme na velmi tenké nudličky, které doložíme k bylinkám s drobně pokrájeným česnekem.

  • 3

    Salsu dochutíme solí, Balsamico octem a olivovým olejem. Znovu směs promícháme.

  • 4

    Gril rozpálíme na 300°C, marinované maso ještě pokapeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran po 3 - 4 minutách. Grilované maso zabalíme na 5 minut do alobalu, poté ho rozbalíme a rozkrájíme na plátky silné asi 1 cm, které poklademe na větší mísu. Maso posypeme rozdrobeným sýrem Feta, pokapeme chilli olejem, přidáme salsu a podáváme.

Komentáře k receptu