Nudle na sicilský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 15 g
- Sodík 2055 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 41.7 mg
- Draslík 680.6 mg
- Vláknina 7235 mg
- Vitamín A 7235 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.5 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici opláchneme studenou vodou, rozebereme na růžičky a dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.
-
2
Než se brokolice uvaří, oloupeme stroužky česneku, nakrájíme na tenké plátky. Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme z nich semínka, opláchneme je studenou vodou a nasekáme na jemno, sýr nastrouháme.
-
3
Uvařenou měkkou brokolici vyjmeme z vody. Vodu nevyléváme, ale necháme v ní vařit těstoviny, aby po uvaření byly měkké, ale zůstaly pevné.
-
4
Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, krátce na něm osmažíme strouhanku. Osmaženou strouhanku přendáme na papírovou utěrku, tak odsajeme přebytečný tuk.
-
5
Do pánve přidáme zbývající olej, ančovičky, česnek a chilli papričky, vše za stálého míchání krátce smažíme. Poté přimícháme uvařenou okapanou brokolici, opékáme 3 - 4 minuty.
-
6
Uvařené těstoviny scedíme, přidáme ke směsi v pánvi, promícháme a rozdělíme na servírovací talíře. Porce posypeme usmaženou strouhankou, nastrouhaným sýrem a podáváme.