Špagety s olivami a rajčaty
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 25 g Olivy černé
- 25 g Olivy zelené
- 400 g Špagety
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule červená
- 1 hrst Bazalka
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 8 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 225.8 mg
- Vláknina 4484.3 mg
- Vitamín A 4484.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme, krájíme na tenké plátky. Rajčata pokrájíme na malé kousky. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka, omyjeme ji studenou vodou a na jemno rozkrájíme. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme. Bazalku i petrželku opláchneme studenou vodou a okapané na jemno nasekáme.
-
2
Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit špagety.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, v něm krátce osmažíme nakrájený česnek, cibuli a chilli papričku. Do pánve přidáme nakrájená rajčata a protlak, vše za občasného míchání 7 - 10 minut vaříme. Potom přimícháme olivy a omyté kapary, vše podle chuti opepříme a osolíme.
-
4
Uvařené špagety scedíme, smícháme se směsí v pánvi a přisypeme bylinky. Vše pak rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.