Nudlový nákyp se sýrovo-tvarohovou směsí
Suroviny
- 25 g Mandle
- 120 g Sýr smetanový tavený 45%
- 220 g Tvaroh jemný
- 25 g Strouhanka
- 180 g Zakysaná smetana
- 90 g Cukr moučkový
- 200 g Nudle vaječné
- 1 kávová lžička Cukr vanilka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 24 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 137.2 mg
- Draslík 183.1 mg
- Vláknina 3443.2 mg
- Vitamín A 3443.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle oloupeme a najemno je nasekáme. Pak je krátce osmažíme na pánvi na lžíci rozehřátého másla a smícháme se strouhankou.
-
2
Nudle uvaříme v hrnci s osolenou vodou téměř doměkka, pak je scedíme a necháme okapat.
-
3
V misce utřeme do jemné směsi sýr, tvaroh a moučkový cukr. Malou část moučkového cukru si ponecháme na posypání. Pak ještě přimícháme vajíčka a nakonec zakysanou smetanu, vanilkový cukr a skořici. Směs důkladně promícháme s uvařenými nudlemi.
-
4
Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, rozprostřeme do ní nudle s tvarohovou směsí a posypeme je strouhankou s mandlemi.
-
5
Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, a nákyp v ní pečeme přibližně 30 minut. Upečený pocukrujeme zbylým moučkovým cukrem a podáváme.