Rajčata se zelím na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 40 g Zázvor mletý
  • 100 g Zázvor celý
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 20 ml Olej sezamový
  • 40 ml Omáčka rybí
  • 20 ml Omáčka Hoisin
  • 12 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 888 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 1008.2 mg
  • Vláknina 13710 mg
  • Vitamín A 13710 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velká rajčata omyjeme, seřízneme vršek a opatrně vydlabeme dužninu. Ve woku rozpálíme olej a zelí bez košťálu, nakrájené na proužky, 2 minuty orestujeme za stálého míchání. Zalijeme omáčkou hoisin, rybí omáčkou, přidáme dužninu z rajčat, okořeníme mletým zázvorem a zakryté podusíme 3 minuty, dokud zelí nezměkne. Zelím naplníme vydlabaná rajčata, vložíme do bambusových košíků a pokryjeme plátky čerstvého zázvoru. Vložíme do woku nad vroucí vodu a zakryté necháme v páře vařit 10 minut. Potom vyměníme spodní košíky za horní a necháme dusit dalších 10 minut. Hotová rajčata podáváme posypaná nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu