Pestrá zeleninová pánev s bylinkami
Suroviny
- 200 g Cuketa
- 200 g Lilek
- 300 g Rajčata
- 50 g Sezam - semena
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Bazalka
- 200 g Paprika zelená
- 4 g Kmín římský
- 3 g Hořčičné semínko
- 10 g Citronová tráva
- 2 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 5 dl Vývar zeleninový
- 1 dl Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1372 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 807.2 mg
- Vláknina 17490.5 mg
- Vitamín A 17490.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nasekáme najemno, lilek a cuketu oloupeme a nakrájíme na nudličky, rajčata na malé kousky a papriky bez jádřinců na větší kusy.
-
2
Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a necháme zpěnit cibuli s česnekem. Na menší pánvi postupně na oleji orestujeme zvlášť papriku, lilek s cuketou a rajčata a vše přidáme do woku na opečenou cibuli a česnek. Okořeníme hořčičným semínkem, osolíme, opepříme, posypeme římským kmínem, podlijeme vývarem a necháme 2 minuty podusit. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a citronovou trávu a ještě 2 minuty prohříváme. Podáváme posypané sezamem.