Zeleninové lečo po francouzsku
Suroviny
- 50 g Tymián čerstvý
- 50 g Rozmarýn čerstvý
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 9 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 702.4 mg
- Vláknina 17372 mg
- Vitamín A 17372 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme si vodu, ve které spaříme rajčata, rozkrájíme je na čtvrtiny a odstraníme semínka. Omyjeme lilek a cuketu. Nakrájíme zeleninu na plátky. Lilkové plátky posolíme a nechám 20 minut odležet. Papriky omyjeme a rozpůlíme, pokrájíme je na nudličky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
-
2
Na velké pánvi rozehřejeme olej a vložíme cibuli a česnek. Podusíme a přidáme rajčata a papriky. Zalijeme vínem a dusíme 10 minut.
-
3
Vmícháme cuketu a lilek. Osolíme a opepříme. Přidáme rozmarýn a tymián. Pokud chceme, aby lečo bylo husté a měkké, dusíme ho ještě o 10 minut déle.