Omáčka s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 400 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Dolin - Vermouth
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 882 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 14.6 mg
  • Draslík 499.5 mg
  • Vláknina 120.8 mg
  • Vitamín A 120.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nasekáme šalotku najemno, poté ji na rozehřátém oleji osmahneme dozlatova.

  • 2

    Přilijeme vermut a bílé víno, když se směs začne vařit přidáme smetanu a fond. Nakonec vmícháme máslo a krátce povaříme.

  • 3

    Omáčku rozmixujeme a promícháme s citrónovou šťávou, solí a pepřem. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu