Tmavá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 21 g
- Sodík 932 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 173.4 mg
- Vláknina 2504.5 mg
- Vitamín A 2504.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve přepustíme máslo, poté do něj přimícháme mouku, kterou opražíme dohněda.
-
2
Cibuli nasekáme najemno a na oleji necháme zezlátnout, poté jí vmícháme do opražené mouky. Přilijeme vývar, ochutíme solí a pepřem, vaříme zakryté zhruba 30 minut.