Tagliatelle se sýrem a brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 19 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 430.4 mg
- Vláknina 7000 mg
- Vitamín A 7000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici opláchneme studenou vodou a rozdělíme ji na růžičky, které necháme krátce vařit v 800 ml osolené vroucí vody. Pak brokolici scedíme a necháme okapat.
-
2
Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Parmezán nastrouháme najemno.
-
3
Do hrnce se zbylou vodou, kterou jsme osolili, dáme vařit těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné.
-
4
V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, pak k němu přimícháme mléko a uvařenou brokolici.
-
5
Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s brokolicí, posypeme nastrouhaným Parmezánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme.