Listové koláčky s jablky a kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Jablka
  • 500 g Listové těsto
  • 180 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 148.3 mg
  • Draslík 132.5 mg
  • Vláknina 7466.5 mg
  • Vitamín A 7466.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka osušíme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince, oloupeme je a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále (1 lžíce hladká mouka) na plát silný asi 3 mm. Kulatou formičkou o průměru přibližně 8-10 cm vykrojíme kolečka, na ně poklademe plátky jablek. Volné okraje těsta asi 1.5 cm potřeme rozšlehaným vajíčkem. Jablka pokapeme medem, posypeme skořicovým cukrem a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Koláčky pečeme při 190°C - 200°C přibližně 20 minut dozlatova.

  • 3

    Vychladlé koláčky ozdobíme hustou zakysanou smetanou, kterou ozdobně pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

Komentáře k receptu