Nudle s vepřovým masem a hráškem
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
- 150 g Hrášek mražený
- 500 g Nudle Hokkien
- 15 ml Omáčka rybí
- 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 30 ml Limetková šťáva
- 2 ks Chilli paprička
- 4 ks Kafirové listy
- 1 špetka Sůl
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 31 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 465.7 mg
- Vláknina 210 mg
- Vitamín A 210 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na tenké proužky. Hrášek necháme rozmrazit. Listy papedy a chilli papričky pokrájíme na menší kousky.
-
2
Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme a přidáme maso, smažíme 4 minuty, přidáme kari pastu, limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr, listy papedy, hrášek a chilli. Smažíme další 3 minuty. Hotovou omáčku servírujeme s uvařenými nudlemi.