Nudle s hovězím masem a vejci
Suroviny
- 100 g Cibulka jarní
- 500 g Hovězí kýta
- 10 g Koriandr čerstvý
- 80 g Arašídy
- 750 g Nudle Hokkien
- 60 ml Hovězí vývar základní
- 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 60 ml Omáčka kecap manis
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Krevetová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 895 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 43 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 256.5 mg
- Draslík 568.7 mg
- Vláknina 4945 mg
- Vitamín A 4945 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na tenké proužky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibulku opláchneme a pokrájíme na kolečka. Koriandr omyjeme a nakrájíme na jemno. Arašídy nasekáme na hrubo. Vejce rozšleháme.
-
2
Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme. 1/3 oleje rozpálíme a osmažíme na něm vejce. Poté vyjmeme z pánve a pokrájíme na nudličky. Do pánve přidáme další třetinu oleje, rozpálíme a přidáme maso. Smažíme 3 minuty. Usmažené maso vyjmeme a dáme stranou. Do pánve dáme zbytek oleje, česnek, cibulku, pastu sambal oelek, krevetovou pastu, kacap manis, vývar a nudle s masem. Smažíme 2 minuty, poté vmícháme pokrájená vejce a arašídy.