Nudlová polévka s tofu
Suroviny
- 250 g Sýr sójový - Tofu
- 120 g Cibulka jarní
- 350 g Zelí čínské
- 500 g Nudle vaječné
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Vývar drůbeží
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1179 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1705 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 631.7 mg
- Vláknina 15074.8 mg
- Vitamín A 15074.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tofu pokrájíme na kostky. Čínské zelí nakrájíme na nudličky. Cibulku pokrájíme na kolečka.
-
2
Vývar uvedeme k varu, přidáme sójovou omáčku, mirin, olej a cukr. Přisypeme nudle a čínské zelí. Vaříme 1 minutu. Pak přidáme tofu a necháme vařit další 2 minuty. Dochutíme solí a pepřem a servírujeme posypané cibulkou.