Vše ze zahrady

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 250 g Hrášek
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Mrkev kořen
  • 300 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 3 g Bobkový list
  • 300 g Moravské uzené maso
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 941 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 242 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 692.8 mg
  • Vláknina 21551.5 mg
  • Vitamín A 21551.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, brambory, celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli, česnek oloupeme, spolu s hlávkovým zelím a uzeným masem nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme máslo, přidáme cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Vložíme česnek, necháme provonět, posypeme moukou, mletou paprikou a přidáme připravenou mrkev, brambory, uzené maso a celer. Chvilku smažíme a následně zalijeme vodou. Nakonec vložíme hrášek, zelí, bobkový list, tymián, sůl. Vše ještě jednou promícháme a pod poklici na mírném ohni zeleninu dusíme doměkka. Po dobu vaření suroviny v hrnci občas promícháme.

  • 3

    Před dokončením dušení zeleninu dochutíme solí, pepřem, kari kořením, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme smetanou, promícháme a hrnec stáhneme z ohně. Nakonec vložíme nasekanou petrželovou nať, pokrm necháme pod poklicí 5 minut odpočinout a rozdělíme na talíře.

Komentáře k receptu