Kachní prsa v ostružinové omáčce
Suroviny
- 300 g Ostružiny
- 800 g Kachní prsa
- 10 g Skořice celá
- 100 ml Pomerančová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1 ks Badyán
- 5 polévková lžíce Víno červené
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 5 polévková lžíce Likér Galliano
- 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 734.1 mg
- Vláknina 11142.2 mg
- Vitamín A 11142.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme, okořeníme směsí koření pěti vůní a na pánvi restujeme z obou stran dozlatova. Poté maso přeložíme do pekáče a držíme na teple.
-
2
V rendlíku svaříme víno s likérem, badyánem, skořicí a pomerančovou kůrou. Ke svařené směsi přidáme ostružiny, polovinu pomerančové šťávy a na mírném plameni vaříme asi 4 minuty. Poté omáčku přecedíme (ostružiny dáme stranou). Ve zbylé šťávě rozmícháme škrob, vlijeme do ostružinové omáčky a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Do hotové omáčky vrátíme ostružiny, prohřejeme a podáváme s masem nakrájeným na plátky.