Kachní prsa v ostružinové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Ostružiny
  • 800 g Kachní prsa
  • 10 g Skořice celá
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 ks Badyán
  • 5 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 5 polévková lžíce Likér Galliano
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 734.1 mg
  • Vláknina 11142.2 mg
  • Vitamín A 11142.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme, okořeníme směsí koření pěti vůní a na pánvi restujeme z obou stran dozlatova. Poté maso přeložíme do pekáče a držíme na teple.

  • 2

    V rendlíku svaříme víno s likérem, badyánem, skořicí a pomerančovou kůrou. Ke svařené směsi přidáme ostružiny, polovinu pomerančové šťávy a na mírném plameni vaříme asi 4 minuty. Poté omáčku přecedíme (ostružiny dáme stranou). Ve zbylé šťávě rozmícháme škrob, vlijeme do ostružinové omáčky a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Do hotové omáčky vrátíme ostružiny, prohřejeme a podáváme s masem nakrájeným na plátky.

Komentáře k receptu