Jehněčí nakyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Zázvor mletý
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 3 g Kardamom
  • 250 g Zelenina nakládaná
  • 60 ml Olej sezamový
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1202 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 499.4 mg
  • Vláknina 6125 mg
  • Vitamín A 6125 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koření v misce smícháme s olejem, česnekem a solí. Jehněčí maso osušíme, nakrájíme na nudličky a vmícháme do kořeněné směsi a necháme 20 minut marinovat. Marinovanou směs vložíme do rozehřáteho woku a za stálého míchání 7 minut restujeme. Přidáme sterilovanou zeleninovou směs v sladkokyselém nálevu a jestě 5 minut podusíme společně. Do odstaveného pokrmu přilijeme smetanu a podáváme.

Komentáře k receptu