Kuře na zázvoru s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 23 g
- Sodík 929 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 557.2 mg
- Vláknina 1475 mg
- Vitamín A 1475 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso osušíme a nakrájíme na slabé nudličky. Ve woku rozpálíme olej, vložíme nasekaný česnek a nastrouhaný čerstvý zázvor, necháme zpěnit. Přidáme maso a za stálého promíchávání opékáme 7 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme mletým koriandrem a mletým zázvorem a nakonec zalijeme sherry, kečupem a slivovicí, ještě 8 minut povaříme. Hotové maso pokapeme tabascem a podáváme ozdobené nasekaným koriandrem.