Smažené vepřové řízky s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 25 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 118.5 mg
- Draslík 684.1 mg
- Vláknina 3267 mg
- Vitamín A 3267 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a 20 g másla. Opékáme řízky při střední teplotě. Vyndáme je z pánve a zabalíme je do alobalu.
-
2
Slijeme z pánve tuk a přidáme na ni fenykl - nejlépe čerstvá semínka. Zalijeme bílým vínem, kterým rozředíme připečeniny. Vaříme, dokud nezhoustne a zahustíme 30 g másla.
-
3
Řízky podáváme přelité omáčkou a posypané nadrobno nasekanou petrželkou.