Smažené vepřové řízky s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 10 g Fenykl obecný
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 118.5 mg
  • Draslík 684.1 mg
  • Vláknina 3267 mg
  • Vitamín A 3267 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a 20 g másla. Opékáme řízky při střední teplotě. Vyndáme je z pánve a zabalíme je do alobalu.

  • 2

    Slijeme z pánve tuk a přidáme na ni fenykl - nejlépe čerstvá semínka. Zalijeme bílým vínem, kterým rozředíme připečeniny. Vaříme, dokud nezhoustne a zahustíme 30 g másla.

  • 3

    Řízky podáváme přelité omáčkou a posypané nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu