Slepičí Hopel

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Slepice
  • 3.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1234 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 1110 mg
  • Bílkoviny 130 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 660.7 mg
  • Draslík 1882.7 mg
  • Vláknina 12066.2 mg
  • Vitamín A 12066.2 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 134.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou slepici den předem uvaříme ve slané vodě. Druhý den obereme maso a nakrájíme ho na malé kostky. Květák rozebereme na růžičky, opláchneme, uvaříme ve slané vodě a uvařené růžičky překrájíme. Mezitím oloupeme a nakrájíme cibule, dáme je ve velké pánvi zpěnit na másle, přidáme nakrájené slepičí maso, trochu opečeme, zamícháme, přidáme květák a směs ještě chvíli restujeme. Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a pepřem a necháme ztuhnout.

  • 2

    Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme posypané sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu