Smažené telecí řízky s šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šalvěj čerstvá
  • 50 g Šunka parmská
  • 600 g Telecí kotlety
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 cl Víno Marsala
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 563 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 626.4 mg
  • Vláknina 10207.5 mg
  • Vitamín A 10207.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené telecí kotlety naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Každý řízek obložíme šalvějový lístky a šunkou a obložení sepneme k řízku párátkem.

  • 3

    V pánvi si prohřejeme olivový olej a 20 g másla. Na střední teplotě řízky smažíme po každé straně 2 minuty. Vyjmeme a hotové zabalíme do alobalu.

  • 4

    Odlijeme tuk z pánve a připečeniny rozředíme dezertním vínem. Přivedeme omáčku k varu a zahustíme ji zbytkem másla. Řízky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu