Roštěná po vídeňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Masový vývar
  • 5 ks Cibule
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 539 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 130.9 mg
  • Draslík 807 mg
  • Vláknina 4440.5 mg
  • Vitamín A 4440.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibule a jednu z nich nakrájíme na kostičky, zbylé na kolečka.

  • 2

    Roštěnky nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

  • 3

    V pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme kolečka cibule.

  • 4

    Na větší a hlubší pánvi rozehřejeme olej a z každé strany na něm 2 minuty zprudka opékáme roštěnky. Vyndáme je a zabalíme do alobalu.

  • 5

    Do pánve, kde bylo maso, vložíme kostičky cibule, zaprášíme je moukou a opečeme dozlatova. Zalijeme je vývarem a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Osolíme a opepříme.

  • 6

    Z druhé pánve vyndáme kolečka cibule. Necháme je na papírové utěrce okapat.

  • 7

    Roštěnky upravíme na talíře, přelijeme šťávou a obložíme dozlatova osmaženou cibulí.

Komentáře k receptu