Steak opékaný s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Morek
  • 400 g Shiitake houby
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 4 cl Martell cognac
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 287.5 mg
  • Draslík 444.3 mg
  • Vláknina 6979.5 mg
  • Vitamín A 6979.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Houby shiitake omyjeme a pokrájíme na plátky.

  • 2

    Osolíme a opepříme steaky. Na pánev vlijeme olej a opečeme steaky z každé strany 2 minuty. Pak snížíme teplotu a dopékáme ještě 6-8 minut z každé strany.

  • 3

    Morek nakrájíme na kousky. V další pánvi si morek rozehřejeme a vložíme na něj cibuli a nakrájené houby. Opepříme a osolíme.

  • 4

    Slijeme tuk ze steaků a do výpeku dáme houby s cibulí, horčici a přidáme koňak se smetanou. Povaříme, vmícháme nasekanou petrželku a přelijeme steaky hotovou omáčkou.

Komentáře k receptu