Steak opékaný s houbami
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
- 50 g Morek
- 400 g Shiitake houby
- 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
- 4 cl Martell cognac
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 51 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 287.5 mg
- Draslík 444.3 mg
- Vláknina 6979.5 mg
- Vitamín A 6979.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Houby shiitake omyjeme a pokrájíme na plátky.
-
2
Osolíme a opepříme steaky. Na pánev vlijeme olej a opečeme steaky z každé strany 2 minuty. Pak snížíme teplotu a dopékáme ještě 6-8 minut z každé strany.
-
3
Morek nakrájíme na kousky. V další pánvi si morek rozehřejeme a vložíme na něj cibuli a nakrájené houby. Opepříme a osolíme.
-
4
Slijeme tuk ze steaků a do výpeku dáme houby s cibulí, horčici a přidáme koňak se smetanou. Povaříme, vmícháme nasekanou petrželku a přelijeme steaky hotovou omáčkou.