Roštěnky opékané po provensálském způsobu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1194 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 145.1 mg
- Draslík 802.8 mg
- Vláknina 624.5 mg
- Vitamín A 624.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme česnek a rozmačkáme jej. V misce smícháme se solí, pepřem a tymiánem. Česnekovou směsí potřeme plátky roštěnek.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a vložíme na něj roštěnky. Z obou stran je při vysoké teplotě opékáme 1 minutu, potom ztlumíme teplotu a opékáme 2-4 minuty z každé strany, podle toho, zda chceme, aby byly krvavé, středně propečené nebo hodně propečené. Vyndáme z pánve a zabalíme je do alobalu.
-
3
Slijeme tuk z pánve a vlijeme na ni víno a vývar, přidáme nadrobno nasekané sardelové řezy a tekutinu odpaříme na polovinu. Přimícháme do šťávy olivy a zahřejeme. Šťávu pak zjemníme máslem a přelijeme s ní hotové roštěnky. Nakonec maso posypeme nadrobno nasekaným tymiánem.