Pepřový biftek po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 15 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 121.3 mg
- Draslík 714.7 mg
- Vláknina 1317.5 mg
- Vitamín A 1317.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hmoždíři roztlučeme oba druhy pepře, bílý i černý. Nasypeme pepřovou směs na prkénko a pak na něj přiložíme bifteky. Přitlačíme je rukou. Otočíme a přitlačíme vrstvu pepře i na druhou stranu.
-
2
Na hlubší, silnější pánvi rozpálíme olej a vložíme na ni bifteky. Opékáme je při vysoké teplotě z každé strany 1 minutu.
-
3
Ztlumíme teplotu a dopékáme z každé strany ještě 2-4 minuty, podle toho, jestli chceme krvavé bifteky, středně nebo úplně propečené. Nakonec maso osolíme.
-
4
Vyndáme bifteky, zabalíme je do alobalu a slijeme z pánve tuk.
-
5
Zvýšíme teplotu a připečeniny v pánvi naředíme koňakem. Vložíme máslo, mícháme a přiléváme smetanu. Odpařujeme, aby omáčka zhoustla, osolíme.
-
6
Naservírujeme bifteky na talíře a přelijeme je omáčkou.