Pepřový biftek po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 špetka Sůl
  • 4 cl Martell cognac
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Pepř bílý celý
  • 0.47 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 121.3 mg
  • Draslík 714.7 mg
  • Vláknina 1317.5 mg
  • Vitamín A 1317.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hmoždíři roztlučeme oba druhy pepře, bílý i černý. Nasypeme pepřovou směs na prkénko a pak na něj přiložíme bifteky. Přitlačíme je rukou. Otočíme a přitlačíme vrstvu pepře i na druhou stranu.

  • 2

    Na hlubší, silnější pánvi rozpálíme olej a vložíme na ni bifteky. Opékáme je při vysoké teplotě z každé strany 1 minutu.

  • 3

    Ztlumíme teplotu a dopékáme z každé strany ještě 2-4 minuty, podle toho, jestli chceme krvavé bifteky, středně nebo úplně propečené. Nakonec maso osolíme.

  • 4

    Vyndáme bifteky, zabalíme je do alobalu a slijeme z pánve tuk.

  • 5

    Zvýšíme teplotu a připečeniny v pánvi naředíme koňakem. Vložíme máslo, mícháme a přiléváme smetanu. Odpařujeme, aby omáčka zhoustla, osolíme.

  • 6

    Naservírujeme bifteky na talíře a přelijeme je omáčkou.

Komentáře k receptu