Přírodní sekané řízky
Suroviny
- 100 g Cibule
- 2 g Muškátový květ
- 300 g Hovězí maso přední
- 400 g Vepřová plec
- 25 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 50 g Strouhanka
- 100 g Tuk
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mléko polotučné
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Žemle tuková
- 700 ml Hovězí vývar základní
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1271 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 112.6 mg
- Draslík 299 mg
- Vláknina 955.8 mg
- Vitamín A 955.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso jemně umeleme spolu s cibulí a žemlí namočenou v mléce. Mírně osolíme, okořeníme, přidáme rozmíchaná vejce, strouhanku a vše dobře promícháme.
-
2
Ze směsi tvarujeme asi 1cm silné řízky, vložíme je do pekáče vytřeného tukem, poprášíme je moukou a prudce je zapečeme v troubě. Řízky obrátíme, zastříkneme vývarem a pod poklicí dusíme cca 15 minut.
-
3
Potom řízky vyjmeme, šťávu s výpekem zalijeme vývarem, povaříme a přecedíme na řízky, které ještě 15 minut ve šťávě dusíme.
-
4
Před koncem dušení šťávu podle chuti přisolíme a zjemníme máslem.