Jehněčí plec pečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 250 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar jehněčí
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Jehněčí plec
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 901 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 379 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 254 mg
  • Draslík 2260.3 mg
  • Vláknina 28702 mg
  • Vitamín A 28702 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené jehněčí maso osolíme a opepříme. Vetřeme do něj tymián, rozmačkané stroužky česneku a olivový olej. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 160 °C.

  • 3

    Do pekáče vlijeme olej, rozpálíme jej a vložíme maso, které na oleji zprudka opečeme. Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na kostičky a necháme na oleji zesklovatět. Zalijeme vínem a přikryjeme poklicí. Dusíme 45 minut v troubě.

  • 4

    Oškrábeme mrkev a brambory, mrkev nakrájíme na kolečka a brambory pokrájíme na kostky.

  • 5

    Maso vyndáme z pekáče a vsypeme mrkev s bramborami. Promícháme a vrátíme maso zpátky do pekáče. Přimícháme rozmarýn a šťávou přelijeme maso. Znovu přikryjeme a dalších 45 minut dusíme. 15 minut před skončením pečení odkryjeme pekáč a zvýšíme teplotu na 200 °C.

  • 6

    Hotové maso vyjmeme z pekáče, vykostíme a pokrájíme na plátky. Do šťávy vmícháme nasekanou petrželku a servírujeme s masem.

Komentáře k receptu