Dušené telecí na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 800 g Telecí ořech
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 500 ml Víno bílé
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Telecí kosti
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 162 mg
  • Draslík 1078 mg
  • Vláknina 8155.6 mg
  • Vitamín A 8155.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme maso a kost a osušíme je. Osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a máslo a na všech stranách maso zprudka opečeme.

  • 2

    Opláchneme rajčata a pokrájíme je na čtvrtky. Poté k masu přidáme kost a pokrájená rajčata. Tymián a rozmarýn svážeme a s bobkovým listem také přidáme k masu.

  • 3

    Maso opečeme a přilijeme k němu víno. Ztlumíme oheň, přikryjeme poklicí a dusíme maso 90 minut. Vyndáme maso a zabalíme ho do alobalu.

  • 4

    Přes síto přecedíme vzniklou šťávu a tu pak ještě vaříme a necháme odpařit, aby zhoustla.

Komentáře k receptu