Dušené telecí na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 162 mg
- Draslík 1078 mg
- Vláknina 8155.6 mg
- Vitamín A 8155.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme maso a kost a osušíme je. Osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a máslo a na všech stranách maso zprudka opečeme.
-
2
Opláchneme rajčata a pokrájíme je na čtvrtky. Poté k masu přidáme kost a pokrájená rajčata. Tymián a rozmarýn svážeme a s bobkovým listem také přidáme k masu.
-
3
Maso opečeme a přilijeme k němu víno. Ztlumíme oheň, přikryjeme poklicí a dusíme maso 90 minut. Vyndáme maso a zabalíme ho do alobalu.
-
4
Přes síto přecedíme vzniklou šťávu a tu pak ještě vaříme a necháme odpařit, aby zhoustla.