Paprika na sladkokyselo
Suroviny
- 100 g Petržel - nať
- 2 g Zázvor mletý
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Paprika zelená
- 2 g Anýz mletý
- 200 g Paprika žlutá
- 200 g Paprika červená
- 10 g Koriandr čerstvý
- 80 ml Omáčka sójová
- 10 ml Ocet rýžový
- 80 ml Víno rýžové čínské
- 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 6 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 16 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 658.8 mg
- Vláknina 8526 mg
- Vitamín A 8526 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 250 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
-
2
Ve woku rozehřejeme olej a zpěníme prolisovaný česnek, přidáme nakrájené papriky a 10 minut podusíme za občasného promíchání. Zalijeme rýžovým vínem a octem, sójovou omáčkou, přidáme konzervovaná rajčata, nasekanou petrželovou nať a ještě 10 minut povaříme. Dochutíme mletým anýzem, nasekaným koriandrem, strouhaným zázvorem a podáváme.