Brambory s petrželovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 100 ml Olej stolní
  • 8 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 37.8 mg
  • Draslík 746.1 mg
  • Vláknina 8281.3 mg
  • Vitamín A 8281.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vydrbeme brambory a opláchneme je vodou.

  • 2

    Do kříže nařízneme, každou zabalíme zvlášť do alobalu a dáme na 50 minut péct do trouby na 220 stupňů.

  • 3

    Posekáme petrželku, prolisujeme česnek, přidáme strouhaný parmazán, olej a osolíme a opepříme.

  • 4

    Upečené brambory rozevřeme a plníme petrželkovým dipem. Nahoru položíme plátek anglické slaniny a dáme na 10 minut ještě zapéct.

Komentáře k receptu