Kompotový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 17 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 633.8 mg
- Vláknina 14558 mg
- Vitamín A 14558 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené švestky namočíme do vhodné nádoby s teplou vodou. Následovně je necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na širší nudličky.
-
2
Všechny kompoty, ananasový, meruňkový, mandarinkový a hroznový přelijeme přes sítko. Potom ovoce nakrájíme na stejné kousky a dáme do misky. Přidáme připravené švestky. Čerstvá jablka nakrájíme na stejné kousky jako kompotové ovoce a přidáme je do misky. Nakonec do salátu dáme nahrubo nakrájené ořechy.
-
3
Ve vhodné nádobě smícháme dohromady rum, citrónovou šťávu a šťávu z mandarinkového kompotu - 1dl. Vše dobře rozšleháme a zalijeme připravené ovoce v misce. Vše zlehka promícháme, dáme do lednice vychladit.
-
4
Vychlazený salát rozdělíme na dezertní talířky a podáváme.