Koblihy z tresky a brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Brambory
  • 500 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 dl Voda pitná
  • 0.21 dl Olej slunečnicový
  • 0.02 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 169 mg
  • Draslík 760.2 mg
  • Vláknina 5138.8 mg
  • Vitamín A 5138.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu velkou bramboru (asi 120 g) omyjeme a ve slupce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme ji doměkka. Uvařenou bramboru oloupeme a nastrouháme do misky.

  • 2

    Omyjeme petrželku kudrnku a drobně ji pokrájíme. Očištěnou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a v pánvi na másle zpěníme a jakmile začne chytat zlatou barvu, odstavíme ji z plotny a necháme vychladnout. Filety z tresky pokrájíme na menší kusy, dáme je do hrnce, přilijeme 2 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10 minut. Tresku scedíme přes síto a necháme vychladnout, poté maso smícháme s bramborou, přidáme žloutky, sůl, pepř, petrželku, majoránku, cibuli s česnekem i omastkem, vidličkou vše rozmačkáme a dobře promícháme. Pak zapracujeme sníh z bílků.

  • 3

    V pánvi si rozpálíme na správnou teplotu větší množství oleje. Pomocí 2 lžic těsto nabíráme a tvarujeme do kuličky. Smažíme je z každé strany dozlatohněda (z každé strany asi po 1-2 minutách). Usmažené koblížky z tresky vyjmeme z omastku a necháme je chvíli na papírové utěrce okapat. Podáváme je s citronem nakrájeným na osminky.

Komentáře k receptu