Chodské bramborové topinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 26 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 1113.4 mg
- Vláknina 13366.2 mg
- Vitamín A 13366.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké brambory se zdravou slupkou důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky 5 - 6 mm silné, osolíme podle chuti, posypeme drceným kmínem a vložíme na plech (nemastíme). Pečeme nasucho do zlatova v troubě, předehřáté na 220°C přibližně 20 - 30 minut.
-
2
Mezitím oloupaný česnek prolisujeme, v rendlíku si rozehřejeme kvalitní sádlo, které smícháme s česnekem. Upečené bramborové topinky hned potřeme ochuceným sádlem a podáváme.