Chodské bramborové topinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 1113.4 mg
  • Vláknina 13366.2 mg
  • Vitamín A 13366.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké brambory se zdravou slupkou důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky 5 - 6 mm silné, osolíme podle chuti, posypeme drceným kmínem a vložíme na plech (nemastíme). Pečeme nasucho do zlatova v troubě, předehřáté na 220°C přibližně 20 - 30 minut.

  • 2

    Mezitím oloupaný česnek prolisujeme, v rendlíku si rozehřejeme kvalitní sádlo, které smícháme s česnekem. Upečené bramborové topinky hned potřeme ochuceným sádlem a podáváme.

Komentáře k receptu