Pečené holoubě na houbách
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 50 g Petržel - nať
- 500 g Houby čerstvé
- 125 ml Víno červené
- 125 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Holoubata
- 4 špetka Sůl
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 36 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 281 mg
- Draslík 1514.2 mg
- Vláknina 9629 mg
- Vitamín A 9629 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná holoubata osolíme, opepříme a opečeme v pekáči na rozehřátém oleji. Vyjmeme maso z pekáče a necháme v něm zesklovatět oloupanou, na drobno nasekanou cibuli a pokrájenou slaninu, přimícháme houby nakrájené na plátky, tymián, opečeme.
-
2
Zpátky do pekáče vložíme holoubata, zalijeme je červeným vínem a vývarem. Přikryjeme poklicí, 30 minut pečeme.
-
3
Poté vyndáme holoubata, do houbové směsi přidáme zakysanou smetanu. Krátce povaříme a houbovou omáčkou přelijeme hotová holoubata. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.