Pečená kachní stehna na fazolích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 200 g Fazole bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Kachní stehna
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kachní sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 230.8 mg
  • Draslík 222.1 mg
  • Vláknina 5597.8 mg
  • Vitamín A 5597.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc ve vodě namočíme fazole. Předehřejeme troubu na 180 °C, omyjeme a osušíme kachní stehna, opepříme je, osolíme. Do pekáče vložíme sádlo a stehna na něm opečeme. Potom je vyjmeme, do pekáče vložíme fazole, které jsme nechali na sítu okapat. Oloupeme cibuli i česnek, nakrájíme je na kousky a přidáme do pekáče. Vložíme do něj i tymián a bobkový list. Opečeme vše, poté do pekáče vrátíme stehna.

  • 2

    Zalijeme vodou z fazolí, přikryjeme poklicí, dusíme 100 minut, nakonec posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu