Španělské topinky se ztracenými vejci - pampoli
Suroviny
- 250 g Klobása Chorizo
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Ocet vinný červený
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Vejce slepičí
- 4 špetka Sůl
- 3 špetka Sůl
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 7 polévková lžíce Voda pitná
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 7.5 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 33 g
- Sodík 697 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 300.3 mg
- Draslík 213.5 mg
- Vláknina 1576.3 mg
- Vitamín A 1576.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme balsamikový dip: do rendlíku vlijeme 7 lžic vody, 7,5 lžic octa a 5 lžic krystalového cukru. Při nízké teplotě uvaříme hustý sirup, ten odložíme do sklenice, necháme vychladnout. Klobásu Chorizo pokrájíme na plátky.
-
2
Omytá rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme je, nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky, rozmačkáme vidličkou. Přidáme k nim sůl, cukr, pepř, olivový olej, utřený česnek, pár kapek octa a rajčata důkladně promícháme.
-
3
Do hrnce vlijeme vodu, přidáme ocet, počkáme, dokud voda nezačne vřít. Poté ztlumíme plamen, vidličkou si vytvoříme vír. Do misky rozklepneme vejce. Do vody necháme z misky opatrně sklouznout vejce, ve vodě ho necháme 3 - 4 minuty povařit, mezitím ho opatrně otočíme, pracujeme velmi opatrně děrovanou naběračkou. Poté vejce vyjmeme z vody, odložíme na prkénko, tímto způsobem uvaříme další 3 vejce.
-
4
Omytou pažitku drobně pokrájíme, v topinkovači opečeme plátky chleba, potřeme je česnekem a rozpečenými rajčaty. Plátky klobásy zlehka osmažíme, aby pustily barvu, poklademe je na rajčata. Na ně vložíme ztracená vejce, která posypeme špetkami soli, čerstvě pomletého pepře, ozdobíme pažitkou a podáváme.