Španělské topinky se ztracenými vejci - pampoli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Klobása Chorizo
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Ocet vinný červený
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 3 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 7 polévková lžíce Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 7.5 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 300.3 mg
  • Draslík 213.5 mg
  • Vláknina 1576.3 mg
  • Vitamín A 1576.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme balsamikový dip: do rendlíku vlijeme 7 lžic vody, 7,5 lžic octa a 5 lžic krystalového cukru. Při nízké teplotě uvaříme hustý sirup, ten odložíme do sklenice, necháme vychladnout. Klobásu Chorizo pokrájíme na plátky.

  • 2

    Omytá rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme je, nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky, rozmačkáme vidličkou. Přidáme k nim sůl, cukr, pepř, olivový olej, utřený česnek, pár kapek octa a rajčata důkladně promícháme.

  • 3

    Do hrnce vlijeme vodu, přidáme ocet, počkáme, dokud voda nezačne vřít. Poté ztlumíme plamen, vidličkou si vytvoříme vír. Do misky rozklepneme vejce. Do vody necháme z misky opatrně sklouznout vejce, ve vodě ho necháme 3 - 4 minuty povařit, mezitím ho opatrně otočíme, pracujeme velmi opatrně děrovanou naběračkou. Poté vejce vyjmeme z vody, odložíme na prkénko, tímto způsobem uvaříme další 3 vejce.

  • 4

    Omytou pažitku drobně pokrájíme, v topinkovači opečeme plátky chleba, potřeme je česnekem a rozpečenými rajčaty. Plátky klobásy zlehka osmažíme, aby pustily barvu, poklademe je na rajčata. Na ně vložíme ztracená vejce, která posypeme špetkami soli, čerstvě pomletého pepře, ozdobíme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu