Mrkvokedlubnové placky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kedlubna
  • 200 g Mrkev kořen
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kari koření
  • 5 g Kmín drcený
  • 30 g Petržel - nať
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 169 g
  • Sodík 952 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 285.8 mg
  • Vláknina 9671.5 mg
  • Vitamín A 9671.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev i kedlubny oloupeme, nastrouháme na hrubo, v míse smícháme se solí, pepřem, moukou, vejci, okořeníme kmínem, kari a nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Těsto nabíráme lžící, na rozpáleném oleji tvoříme na pánvi malé placičky, opékáme je do zlatova z obou stran.

Komentáře k receptu