Řezy z listového těsta s baby špenátem
Suroviny
- 250 g Listové těsto
- 240 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 550 g Baby špenát
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 5 polévková lžíce Pepř 4 barev
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 45 g
- Sodík 474 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 61.4 mg
- Draslík 490.8 mg
- Vláknina 11226.8 mg
- Vitamín A 11226.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté listy baby špenátu spaříme vařící vodou, necháme okapat a pokrájíme je na nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo, na které dáme listy baby špenátu a pod poklicí podusíme při mírné teplotě do doby, až se odpaří voda. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, bílý pepř, citrónovou šťávu promícháme.
-
2
Listové těsto rozdělíme na 2 díly. Rozválíme je na pomoučeném vále na pláty silné asi 2-3 mm. Každý díl těsta posypeme jemně pomletou strouhankou, rozložíme špenát, na něj poklademe kousky čerstvého ovčího sýru, posypeme pokrájenými vlašskými ořechy, pokapeme olivovým olejem a těsta stočíme do závinů.
-
3
Přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme ma povrchu rozšlehaným vejcem, jeden závin posypeme slunečnicovými semínky, druhý posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a hrubou solí.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-200°°C přibližně 25-30 minut dozlatova.
-
5
Upečené vychladlé záviny nakrájíme na šikmé řezy a podáváme.