Syrečníky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 g Mouka polohrubá
  • 40 g Droždí
  • 5 g Kmín drcený
  • 400 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 932 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 137.4 mg
  • Draslík 320.6 mg
  • Vláknina 7513.3 mg
  • Vitamín A 7513.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z teplého mléka, soli, droždí a lžíce mouky necháme vzejít kvásek. V míse smícháme 2 vejce, sádlo, sůl, mouku, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme v teple 2 hodiny kynout. Vyklopíme na pomoučený vál, z kousků těsta uválíme v dlani kuličky, které na vále zploštíme na placky a naplníme nadrobno nakrájenými tvarůžky. Dobře uzavřeme a v dlaních zaoblíme, poklademe na sádlem (3 lžíce) vymazaný plech dál od sebe, protože ještě nabydou. Necháme hodinu kynout. Vykynulé bochánky natřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

Komentáře k receptu