Olomoucký baklažán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 31 g
- Sodík 977 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 59.5 mg
- Draslík 649.6 mg
- Vláknina 19652.5 mg
- Vitamín A 19652.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1288.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky oloupeme, podélně rozpůlíme a dužninu vydlabeme. Třetinu tvarůžků, dužninu z lilků a maso semeleme na strojku, smícháme se solí, pepřem a majoránkou. Na polovině másla zpěníme cibuli nadrobno, přidáme masovou směs a osmahneme za stálého míchání. Vydlabané vnitřky lilků vysteleme druhou třetinou tvarůžků nakrájených na slabé plátky, naplníme masovou hmotou a posypeme nastrouhanými zbylými tvarůžky. Vložíme do máslem vymazaného pekáče a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.