Těstoviny Pappardelle s kuřecím masem a rajčaty
Suroviny
- 100 g Rajčata
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Těstoviny Pappardelle
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 14 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 79 mg
- Draslík 830.6 mg
- Vláknina 9244.8 mg
- Vitamín A 9244.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme studenou vodou a nakrájíme je na poloviny.
-
2
Šalotky a fazolky nakrájíme na menší kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
-
3
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které opepříme a osolíme.
-
4
V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání osmažíme česnek a šalotky. Pak přimícháme nakrájené fazolky s masem a vše ještě přibližně 5 minut za stálého míchání smažíme. Nakonec k směsi přidáme uvařené těstoviny a nakrájená rajčata, chilli koření, protlak a smetanu, vše znovu důkladně promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.
-
6
Těstoviny s masem a zeleninovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.