Salát z těstovin, klobásy a česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Olivy černé
  • 60 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 400 g Těstoviny Farfalle
  • 200 g Klobása Chorizo
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 252.4 mg
  • Vláknina 8978.8 mg
  • Vitamín A 8978.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kvalitní klobásu a očištěný česnek si nakrájíme na plátky. Sušená rajčata pokrájíme na nudličky. Z omyté snítky bazalky otrháme lístky a odložíme je. Omytou petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Nakládané černé olivy plněné česnekem scedíme.

  • 2

    Italské těstoviny podle vlastního výběru uvaříme ve větším množství osolené vody - podle návodu na zkus. Uvařené scedíme, dáme do mísy a zakryjeme poklicí.

  • 3

    V pánvi si rozpálíme 2-3 lžíce olivového oleje, na kterém osmažíme nejdříve dorůžova česnek (smažíme 1-2 minuty, nesmí se nám připálit). Přidáme klobásu a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Vše vyklopíme do těstovin, přidáme bylinky, rajčata, olivy, po zamíchání dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme do misek a hned podáváme.

Komentáře k receptu