Dušené kuře s hřiby
Suroviny
- 2.75 g Máslo čerstvé
- 150 g Slanina vepřová
- 50 g Petržel - nať
- 250 g Hříbky čerstvé
- 20 g Estragon
- 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 125 ml Víno bílé
- 125 ml Vývar drůbeží
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 kg Kuře
- 2 cl Martell cognac
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 40 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 709.3 mg
- Vláknina 2207 mg
- Vitamín A 2207 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Hřiby očistíme a nakrájíme na plátky.
-
2
Do pekáče vlijeme olej a vložíme máslo. Na oleji a másle opečeme porce kuřete. Zakapeme koňakem a flambujeme. Hotové porce kuřete vyjmeme. Potom dáme do pekáče cibuli a slaninu a opečeme. Přidáme hřiby a estragon a opečeme. Vlijeme víno a drůbeží vývar a vrátíme zpět porce kuřete. Dusíme 40 minut, dokud není kuře měkké. Pak přidáme 100 ml smetany a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přelijeme s ní hotové porce kuřete a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.