Dušené kuře s hřiby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2.75 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 50 g Petržel - nať
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 20 g Estragon
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 kg Kuře
  • 2 cl Martell cognac
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 709.3 mg
  • Vláknina 2207 mg
  • Vitamín A 2207 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Hřiby očistíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do pekáče vlijeme olej a vložíme máslo. Na oleji a másle opečeme porce kuřete. Zakapeme koňakem a flambujeme. Hotové porce kuřete vyjmeme. Potom dáme do pekáče cibuli a slaninu a opečeme. Přidáme hřiby a estragon a opečeme. Vlijeme víno a drůbeží vývar a vrátíme zpět porce kuřete. Dusíme 40 minut, dokud není kuře měkké. Pak přidáme 100 ml smetany a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přelijeme s ní hotové porce kuřete a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu